Crossfit

CrossFit TM i Skillingaryd

Passar alla, oavsett om du är nybörjare eller erfaren

TM_crossfit

Varför ska du välja CrossFit?

CrossFit är en träningsform och livsstil som bygger på en kombination av konditions- och styrketräning. Med funktionella övningar under hög intensitet och med stor variation tillsammans med sund kost, kan CrossFit användas för att uppnå olika mål, allt från förbättrad hälsa till viktminskning eller bättre prestationer. 

Crossfit är för dig som vill må bättre och få en sundare livsstil. Det är en träningsform med stark gemenskap och glädje där alla, oavsett träningsbakgrund och ålder, kan utvecklas. 

 

 

Träningsupplägg

CrossFit-passen ser olika ut varje dag och kan anpassas för att hjälpa varje person att nå sina mål. CrossFit kan tränas i grupp genom att du bokar in dig på ett pass, vilket är det vanligaste. Det är små grupper som genom en certifierad CrossFit-coach guidar dig genom dagens träningspass som kallas WOD (Work Out of the Day).

Exempel på övningar under ett CrossFit-pass kan vara armhävningar, knäböj, marklyft, militärpress, frivändningar, box jumps (upphopp på lådor), chins, pull-ups, löpning, repklättring, bänkpress och många fler. Alla övningar går att modifiera för att passa alla, nybörjare som träningsvan.

Annika Strand – CrossFit level 1 coach, Eleiko strength coach
Jessica Åström Ackevald – CrossFit level 1 coach

Är du inte medlem men nyfiken på att prova på ett pass? Kontakta oss

tm_crossfit_coacher
tm_crossfitpyramiden

CrossFit-pyramiden

Grunden består av bra och näringsrik mat, för du kommer inte att kunna prestera bra om du äter skräp. Nästa steg är kondition och rörlighet, sedan adderar vi styrketräning och sist men inte minst en variation av sporter som gör att vi utmanar oss.

Crossfit-pyramiden visar hur vi ska träna för att må bra och prestera bättre, inte bara träningsmässigt utan framför allt för att orka med vardagslivet.
Om vi äter och tränar varierat blir vi piggare och kan prestera bättre på jobbet, vi orkar bära hem matkassarna från affären, vara glad och trevlig mot familj och vänner, orka leka med barnen eller barnbarnen och delta på olika aktiviteter.

Här kan du hitta mer information och inspiration om CrossFit

DSC02468

Varför CrossFit håller i längden

Ständig variation 
Genom olika övningar varje dag skapas en allsidig och varierad träning som passar alla.  Förenklat sett är det en blandning av tyngdlyftning, styrkelyft, gymnastik, löpning och intervallträning i olika former.

Funktionella rörelser 
I CrossFit använder vi naturliga rörelser som springa, lyfta, hoppa, klättra, släpa, kasta, allt liknande det du gör varje dag i livet. 
Utrustning som används kan vara hantlar, kettlebells, medicinbollar, hopprep, lådor, skivstänger, klätterrep och annan vanlig utrustning.

Hög intensitet
På CrossFit-passen anpassas intensitetsnivåerna för att utmana individen och på ett säkert sätt förbättra konditionen. Denna träningsform handlar om att lära känna sig själv och se vad man klarar av. Det är en tävling med dig själv.